Zijn fruit smoothies gezond?

Behalve dat fruit smoothies, er mooi uitzien hebben zij zoals je waarschijnlijk al weet, een rijke bron van vezels en essentiële voedingsstoffen. Ze zorgen voor een geweldige gezonde maaltijd of snack op elk moment van de dag. Het hoge watergehalte van smoothies en het feit dat het fruit is grotendeels is vloeibaar door het mengen, helpt bij de spijsvertering en vermindert de stress op het lichaam die vaak wordt verdragen wanneer consumptie van vast voedsel.

Persoonlijk kon ik alleen leven van fruit smoothies en miste geen enkele andere voedingsmiddelen. Mijn all time favoriet ingrediënt voor mijn smoothies is bosbessen. Blueberry smoothies zijn niet alleen geweldig in smaak, ze zijn zeer voedzaam en vol met antioxidanten. Totdat ik er achter kwam om groen in het menselijk dieet te begrijpen, bosbessen waren de basis voor alle smoothies ik verbruikt, maar dit is een kwestie van persoonlijke smaak.

Het verschil met fruit smoothies is dat groene smoothie’s niet alleen uit fruit bestaan maar ook uit groente en dat terwijl de heerlijke smaak van een smoothie behouden blijft!